Welke actrice liet voor het eerst een tattoo zette door een robot via het 5G-netwerk van T-Mobile?

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 19:00
Via het 5G-netwerk van T-mobile is Stijn getatoeerd door een robot, maar niet de robot hier op de afbeelding.

Waarom werd het woord 5G drie keer zoveel gegoogeld tussen 26 augustus en 1 september 2020? De resultaten die rollen uit de zoekopdracht “protest 5G” geven het antwoord. Rond deze tijd was er een groep, die zoals terug te lezen in de Volkskrant, claimde dat: “Niet corona, maar 5G mensen ziek maakt.”

Dit artikel gaat niet over de juistheid of onjuistheid van complottheorieën. Maar het viel gewoon op in mijn zoektocht naar informatie over dit razendsnelle draadloze netwerk. Wat nog opmerkelijker is zijn de resultaten die geboekt zijn op verschillende terreinen door de uitrol van het 5G-netwerk. Een van de opmerkelijkheden is terug te zien op de website van T-Mobile. Zij zijn in ieder geval razend enthousiast over het 5G-netwerk en de doelen die hiermee bereikt kunnen worden. Maar liefst 90% van de Nederlandse bevolking heeft toegang tot 5G-netwerk met dank aan T-Mobile.

 

Het 5G netwerk werkt robotisering in de hand. Je ziet hier een werkplaats waar Robots werk overnemen. Snel internet is wel nodig hiervoor. T-Mobile is de eerste die landelijke dekking biedt op het gebied van 5G.

Niet alleen de Nederlandse bevolking trekt hier voordeel van. Ook verschillende branches trekken voordeel van dit supersnelle netwerk. In het zakelijke leven is videobellen niet meer weg te denken van de werkvloer. Team overleggen en vergaderingen gaan via zoom, Webex of Teams. Een andere opmerkelijke branche die in de toekomst ongetwijfeld voordeel gaat trekken van sneller internet is de gezondheidszorg.

Wat betekent de toegang tot 5G voor kaakchirurgen, hersenchirurgen en voor mensen die een tatoeage willen laten zetten? De laatste groep heeft recentelijk al wat resultaten geboekt. Actrice Stijn Fransen heeft hierin het spit afgebeten. She made the impossible possible. Zij heeft via een robotarm die op afstand werd bediend door een tattooartist een tattoo laten zetten. Via welk netwerk liep de internetverbinding? Natuurlijk via T-Mobile waarbij ze gebruikmaakte van hun 5G-netwerk.

Wat de toegang van het 5G-netwerk betekent voor kaakchirurgen en hersenchirurgen? Is misschien niet de juiste vraag. Een betere vraag is: ”Wanneer gaat de komst van 5G iets betekenen voor deze beroepsgroepen?”

Wat zal het meest gegoogelde in 2030 zijn? Misschien wel “Goedkope robotarm bestellen via AliExpress.” Handig voor in het huishouden zo een robot die de vaatwasser uitruimt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.