Energiezuinige glasvezel gaat bijdragen tot een duurzamer Europa

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 18:00

Volgens nieuwe inzichten van Prysmian Group zullen netwerkexploitanten, door het inzetten van milieuvriendelijke materialen bij de aanleg van glasvezelverbindingen, het energieverbruik verminderen en onnodige uitstoot in de hele toelevering reduceren.

Terwijl landen over heel Europa zich voorbereiden op de post-Covid-periode, zullen P.O.N.’s van hoge kwaliteit vitaal zijn om de digitale transformatie tot een succes te maken.

Het is geen nieuws dat sinds COVID-19 het gebruik van internet is gestegen. Miljoenen mensen zijn op afstand gaan werken. Verschillende doelgroepen hebben kennis gemaakt met social media zoals Tik Tok. Kortom de digitale transformatie heeft een versnelling doorgemaakt. Op Europees niveau en dan in het bijzonder de landen binnen de OESO, trekt 26 procent voordeel van snel internet via glasvezelverbinding. Binnen Nederland staat de teller op 50 procent. Je kunt stellen dat er zowel binnen Europa als in Nederland nog werk te verzetten is.

Experts op het gebied van IoT geven aan dat de digitale transitie nog niet voorbij is. Opkomende technologieën staan voor de deur en om ervoor te zorgen dat bedrijven en particulieren hier voordeel van kunnen trekken zijn glasvezelverbindingen cruciaal.

Snel en betrouwbaar internet is niet het enige voordeel dat we zullen hebben van glasvezelverbindingen. Het draagt ook bij aan duurzaamheid! Om te beginnen is de productie van glasvezel duurzamer en het gebruik is energiezuiniger dan ADSL, PSTN en mobiel, door zijn betrouwbaarheid, langere levensduur en toekomstbestendige capaciteiten.

Philippe Vanhille, executive vice-president telecom business bij Prysmian Group: "Glasvezelaanbieders hebben een belangrijke rol te spelen in de reis naar een groenere toekomst, waaronder Prysmian Group. Glasvezel biedt verbeterde stabiliteit en betrouwbaarheid en heeft een langere verwachte netwerklevensduur. Dit bespaart niet alleen geld, maar vermindert ook de impact op het milieu doordat er minder materiaal wordt gebruikt.”

"Wij zijn van mening dat er energiezuinigere glasvezeloplossingen moeten worden ontworpen, terwijl we toch de digitale infrastructuur moeten leveren die nodig is in een verbonden wereld. We maken enorme verbeteringen in energie-efficiëntie, door het gebruik van spectrum en door het verbruik over mobiele netwerken te verminderen, maar dit is geen solo-inspanning. Het hele ecosysteem moet samenkomen om duurzame netwerken te realiseren."

Het Industry Insight van Prysmian Group  benadrukt de toekomstbestendige mogelijkheden van glasvezel door de compatibiliteit met geplande iteraties van vaste en mobiele netwerken, waaronder Fibre To The Curb (FTTC), Fibre To The Home (FTTH) en 5G. Het bedrijf heeft duurzame oplossingen ontwikkeld die gebruik maken van gerecyclede materialen en een kleiner ontwerp hebben, wat resulteert in lagere supply chain, transport-, opslag- en installatiekosten voor klanten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.